Bändin markkinointi

Bändien promoamisessa ja markkinoinnissa on omia erityispiirteitään, jotka poikkeavat jonkin verran esimerkiksi muiden yritysten markkinoinnista. Musiikkiryhmää promotessa äänen mukaan saaminen on erittäin tärkeää. Tuskin kukaan tekee sopimusta bändin kanssa tai palkkaa sitä esiintymään, ellei kuule musiikkia ensin. Tämän vuoksi markkinoinnissa käytettäviin tuotteisiin on syytä kiinnittää huomiota. Tästä artikkelista voit lukea vinkkejä siihen, kuinka promota bändiä uusia keikkoja tai vaikka levy-yhtiötä varten.

Markkinoinnissa on tärkeää, että tuotteista käy selkeästi ilmi yhtyeen nimi tai logo. Nimen tai logon lisäksi tarvitaan tallennuspaikka musiikille. Tässä apuna toimii hyvin bändin logolla varustettu USB-muistitikku. Sen lisäksi, että muistitikun päälle saa personoidun tekstin tai jopa kuvan, voi siihen tilata valmiiksi sisältöä, jättää sen joko avoimeksi muun sisällön tallentamista varten tai lukita niin, että sille ei voi tallentaa enempää.

Vinkkejä personoidun muistitikun käyttöön

USB-muistitikun käyttöön bändin markkinoinnin apuna on olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Muistitikkuja on saatavilla eri värisinä ja muotoisina. Ennen sopivan tuotteen valintaa kannattaa miettiä, minkälaisen viestin bändi haluaa itsestään antaa. Onko tarkoitus antaa arvokas ja tyylikäs vaikutelma, erottua joukosta tai olla kantaa ottava? Entä minkälaiselle kohderyhmälle musiikki on suunnattu? Valittavia asioita bändin logolla tai nimellä varustetulle muistitikulle voivat olla esimerkiksi seuraavat:

  • Väri
  • Muoto
  • Sisältö
  • Suljettu vai lisätallennuksen mahdollistava
  • Muistin koko

Muistitikun päällä olevaksi painatukseksi voi valita bändin nimen tai valokuvan. Valmiiksi tallennetusta sisällöstä voi miettiä, pitäisikö se sisällään vaikkapa esittelyn bändin jäsenistä joko kuvina tai videona, demon tai tallennuksia keikoilta. Sisältöä voi valita kaikkiin tilattaviin tikkuihin joko tietyn verran ja lisätä itse tarpeen mukaan loput, tai päättää jo tilausvaiheessa kaiken sisällön ja lukita muistitikku niin, että sille ei voi tallentaa enempää sisältöä.

Mitä etuja on USB-tikusta painatuksella?

Bändin logolla tai nimellä varustettu USB-muistitikku on tapa viestiä ammattimaisesta otteesta markkinoinnissa. Lisäksi se on hyvä tapa erottua joukosta (https://www.soundi.fi/ilmoitus-musiikkibisnes-ja-sosiaalinen-media/), mikäli on esimerkiksi lähettämässä materiaalia levy-yhtiölle. Se on myös helppo tapa antaa kiinnostuneille mahdollisille yhteistyökumppaneille näyte musiikista esimerkiksi keikan yhteydessä. Tikulle kannattaa sisällyttää myös bändin yhteystiedot ja kaikki muut tarvittavat yksityiskohdat, jolloin erillistä käyntikorttia ei tarvita, kun kaikki tarpeellinen on jo tikulla valmiina.

About

View all posts by