Helsinkiläisiä Hardrock-bändejä

The 69 Eyes on suomalainen rock-yhtye, joka perustettiin Helsingissä vuonna 1989. Yhtye aloitti soittamalla niin sanottua goottirockia, mutta vähitellen tyylisuunta on muuttunut hard rockiksi.

Yhtyeen tunnetuimmat jäsenet ovat laulaja Jyrki 69, eli Jyrki Linnankivi, ja rumpali Jussi 69, eli Jussi Vuori. Heidän lisäkseen yhtyeeseen kuuluvat basisti Archzie ja kitaristit Timo-Timo ja Bazie. Jäsenet ovat pysyneet samoina aina ensimmäisestä studioalbumista asti.

Bändin ensimmäisillä demoilla rumpuja soitti Lotto, joka sai kuitenkin väistyä Jussin tieltä. The 69 Eyesin ensimmäinen albumi, joka kantaa nimeä Bump’n’Grind julkaistiin vuonna 1992 Poko Recordsin kautta. Tummanpuhuva The 69 Eyes alkoi kuitenkin nousta suurempaan tietoisuuteen neljännen levynsä Wasting the Dawnin myötä. Tämä albumi julkaistiin vuonna 1999.

Wasting the Dawnia seuraava levy Blessed Be oli ensimmäinen The 69 Eyes -levy, joka saavutti kultalevyn aseman. Muut kulta- tai platinalevyn rajan saavuttaneet albumit ovat Paris Kills, Devils ja Angels.

Viimeisin The 69 Eyes -albumi on nimeltään Universal Monsters ja tämä albumi julkaistiin tänä vuonna 2016. Kyseessä on jo yhtyeen 12. studioalbumi. Näiden saavutusten lisäksi The 69 Eyes on julkaissut yhden livealbumin, neljä kokoelmaa, kaksi DVD:tä, seinäkalenterin ja pari kirjaa.

Tällä hetkellä The 69 Eyesin levy-yhtiönä toimii Nuclear Blast, joka edustaa montaa muutakin suomalaista rock- ja heavybändiä. Nuclear Blast on julkaissut The 69 Eyesin levyjä aina vuodesta 2009 asti.

About

View all posts by