Kiinnostavia suomalaisia yhtyeitä

Suomalainen musiikkigenre on nykyään varsin monipuolinen, ja radiosoitossakin on paljon erilaista musiikkia, tosin tietyt tyylisuunnat ovat vahvemmin edustettuina kuin toiset.

Soitetuinta musiikkia suomalaisissa radioissa on perinteinen kevyt iskelmä, joka on luonnollisesti varsin harmitonta ja miellyttävää kuunneltavaa ja toimii hyvin vaikka taustamusiikkina autolla ajettaessa, mutta iskelmä ei monien mielestä kuitenkaan ole kovinkaan kiinnostavaa musiikkia. Valtavirran ulkopuolelta löytyy sen sijaan paljon mielenkiintoisia laulajia ja yhtyeitä. Eräs maininnan arvoinen bändi on Pariisin Kevät, jonka musiikki on mielenkiintoinen sekoitus perinteistä poppia ja eteerisempää ambient-tyyppistä saundia. Bändi tunnetaan kappaleista Tämän kylän poikii ja Kesäyö.

Hyvin omaperäinen yhtye on myös Apocalyptica, joka ei edes varsinaisesti ole pop- tai rock-yhtye, mutta kohdeyleisö on kuitenkin lähinnä rock- ja metallimusiikin kuuntelijat. Apocalyptica nimittäin soittaa Metallican ja muiden metallibändien musiikkia omina sovituksinaan, selloilla. Kyseessä on siis klassisilla soittimilla esitettyä nykyaikaista metallia.

Kokeilevampaa musiikkia esittää myös yhtye nimeltään Absoluuttinen Nollapiste, jonka tuotanto on varsin persoonallista, ja tämä bändi on yksi kriitikoiden suosikeista. Tämän yhtyeen musiikkia on melko vaikea kuvailla sanallisesti, joten helpointa on saada käsitys Absoluuttisen Nollapisteen musiikista vaikka Spotifysta kuuntelemalla. Hieman perinteisempää, mutta kuitenkin proge-vaikutteista musiikkia soittaa puolestaan kansainvälisestikin huomiota saanut Von Herzen Brothers, jonka esittämässä melodisessa rock-musiikissa on monenlaisia etnisiä vaikutteita.