Kokoa paras soittolista treeneihin

Treenatessa haluaa kuunnella musiikkia, joka parantaa suoritusta ja siivittää itsensä tekemään parhaansa. Hyvä treenikappale voi olla millainen tahansa, mutta harva treenaa klassisen musiikin tai balladien kanssa. Soittolistan tempon tulisi olla sellainen, että esimerkiksi juostessa askel kevenee ja matka taittuu kuin itsestään.

Peruskuntoilijalle soittolistan tempo voi olla suunnilleen sama kuin sydämen syke. Toki kaikki riippuu myös siitä, millainen treeni on kyseessä. Pitkällä lenkillä sykkeen ei tarvitse olla niin korkea, kuten ei myöskään peruskestävyyttä treenattaessa. Maksimisykkeellä mentäessä myös musiikin tulisi antaa lisäpotkua hommaan.

Treenien soittolistaa suunnitellessa voi tutustua esimerkiksi BPM Databaseen tai RunHundrediin, joissa voi selvittää kappaleiden tempon. Näiden lisäksi netti on täynnä muitakin metronomeja, joilla kyseinen asia onnistuu. Monesti treenatessa musiikki kallistuu joko rockin ja hevin tai räpin puolelle. Rock ja hevi saavat treenaajan liikkumaan ja sykkeen nousemaan. Räpin rytmit tuovat urheiluun eräänlaista keveyttä ja unohdat pian olevasi treenaamassa.

Runner’s World on tehnyt kyselyn parhaimmista treenikappaleista. Kyselyn voitti ehkä hieman odotetustikin amerikkalainen räppäri Eminem kappaleellaan Lose Yourself. Kappaleen tempo on 86. Toisena on tempolla 133 AC/DC kappaleellaan Thunderstruck. Kuten huomataan, tempojen jakautuma on melko laaja. Kaikki riippuukin siitä, mitä lajia ollaan treenaamassa ja kuinka kauan aikaa treenin tulisi kestää. Liian korkealla tempolla juostessa tai treenatessa syke voi nousta liian korkeaksi ja treenit päättyä lyhyeen. Musiikki kannattaa siis valita huolella!

About

View all posts by