Nousevia laulajia ja bändejä Suomessa

Suomen musiikkielämässä ”kuplii pinnan alla” suuri joukko erittäin potentiaalisia artisteja ja bändejä. Musiikkia tehdään monessa eri genressä, joista raskas metalli vaikuttaisi olevan yksi suosituimpia, varsinkin nuorisobändien keskuudessa.

Mutta bändien musiikkitarjonnasta löytyy kyllä paljon muutakin, aina blues- ja funk-tyyppisestä musiikillisesta ilottelusta aina hip-hoppiin ja perinteiseen kevyeeseen suomenkieliseen poppiin. Osa bändeistä on myös kehittänyt niin omaperäistä musiikkia, että sen lokerointi mihinkään genreeseen on vaikeaa, tällainen on esimerkiksi puhtaasti improvisointiin perustuvaa musiikkia esittävä Maatamo. Hieman samalla linjalla ovat myös sellaiset bändit kuin Tutkimus ja itsenäisenä artistina musiikkia tekevä Akseli Hiltunen.

Koska radioasemien soittama musiikki perustuu nykyään melko pitkälti ennalta sovittuihin ns. voimasoittolistoihin, on radio vaikea kanava uusille musiikintekijöille. Sama koskee luonnollisesti myös valtakunnallisia tv-kanavia. Näyttääkin vahvasti siltä, että musiikin uusi tulevaisuus on internetissä. Kuuntelupalveluista, kuten Spotifysta, Sound Cloudista ja Rdio.com:sta löytyy paljon uutta nousevaa suomalaista musiikkia – jos vain osaa sitä etsiä. Vihiä uusista kiinnostavista bändeistä puolestaan löytyy vaikkapa biisiarviot.com-sivustolta, jossa esitellään ja arvioidaan uusia suomalaisia musiikin lahjakkuuksia. Vastaavia foorumeita ja levyarvostelusivustoja löytyy luonnollisesti paljon lisääkin.

About

View all posts by