Opettele laulamaan

Suomessa on tarjolla todella hyvää ja monipuolista musiikinopetusta aina vauvasta vaariin. Laulua voi opetella kansalaisopistoissa, musiikkiopistoissa, yksityistunneilla, oma-aloitteisesti, kuoroissa laulamalla tai vaikka korkeakoulussa muusikon linjalle pyrkimällä. Skaala on siis laaja ja laulutunteja löytyy jokaisesta Suomen kolkasta.

Kaikki eivät kuitenkaan innostu laulutunneille menemisestä, vaan pyrkivät opettelemaan laulamaan itsenäisesti. Netti on täynnä erilaisia vinkkejä siihen, miten tulisi laulaa oikein. Vinkkejä lukiessa kannattaa kuitenkin olla skeptinen, sillä kaikki sivustot eivät ole luotettavia. Jos omaa nuotinlukutaitoa haluaa seurata itsenäisesti kotona, voi ohjelmasta, joka seuraa äänen nuotissa pysymistä, olla apua. Ohjelmia voi ostaa omaksi avuksi, jos kokee haluavansa harjoitella rauhassa.

Suomessa voi myös harkita laulajan uraa ja opiskella muusikoksi. Valittavana ovat yleensä pop-jazz – ja klassinen linja. Valinta ei kuitenkaan ole aivan näin mustavalkoinen, vaan kyse on lähinnä tyylisuuntauksesta. Pop-jazziin voi kuulua niin iskelmän kuin hevimusiikin laulamista. Klassisessa musiikista puhuttaessa voidaan puolestaan mennä oopperasta kirkkomusiikkiin. Musiikin opetus on siis erittäin monipuolista.

Ei myöskään pidä unohtaa, että erilaiset kuorot ovat erinomaisia paikkoja harrastaa laulamista. Niissä saa tukea muilta, eikä soolona joudu laulamaan, jos ei halua. Suomen jokaisesta kaupungista löytyy lukuisia kuoroja, jotka myös esiintyvät erilaisissa tilaisuuksissa. Kuoro voi olla pelkästään lapsista, naisista tai miehistä koostuva. Kyseessä voi olla myös sekakuoro, jolloin erilaiset äänet sekoittuvat mukavasti yhteen. Valinnanvaraa siis riittää, joten jää jokaisen päätettäväksi, mikä on itselle sopivin vaihtoehto.

About

View all posts by